Lekar och sysselsättningar


Vandrande GT


En GT är en Gin och Tonic  och spelas med fördel inom gångavstånd av deltagarna. På sommaren.
Man samlas hemma hos en av de fyra deltagarna (Vi kan kalla henne Barbro Hörberg).

Barbro Hörberg: Gudarna vet om hon nånsin ser dom där glasen igen.
Barbro har köpt hem gin och tonic och har skaffat fyra glas som hon inte är så galen i: gudarna ska veta om hon någonsin ser dom igen.

Glasen som hon kanske aldrig ser igen.


På avtalad tid dyker gästerna upp: Jon Kortajarena, Leona Helmsley och Alexander Graham Bell.
Jon Kortajarena har med sej blommor. Leona skyller på att hon kommer direkt från jobbet och inte haft tid att skaffa blommor. Alexander låtsas inte ens om att han ser blommorna, snåljåpen.
Kommer med blommor
Blommorna Jon kom med

Barbro ställer fram drinkarna, dom småpratar lite, och sen reser dom sej, tar sina halvfulla glas och lämnar lägenheten och går hem till Alexander Graham Bell.
Där väntar gin och tonic och kanske nåt slags snack.

Alexander Graham Bell bjuder på snacks.
Snacks som Alexander Graham Bell bjöd på

Så pratar dom, äter snacks, tittar på lägenheten, kanske fyller på drinken, och sen går dom hem till Leona Helmsley.

Leona Helmsley har en beundransvärd fondtapet.

Hemma hos Leona väntar lite fingermat och ytterligare gin och tonic.
Dom beundrar hennes fondtapet, gör statusuppdateringar på Fejjan - speciellt Jon har checkat in varje gång dom bytt lokal.
Leona Helmsleys fondtapet

Så fyller dom på sina drinkar och drar vidare, hem till Jon.
Solen skiner fortfarande, det här är i Juni, så när dom druckit upp drinken hemma hos Jon bestämmer dom sej faktiskt för att ta en runda till.

Så kontakta vänner i grannskapet, skaffa förnödenheter och höj ett glas för grannsämjan. Och nykterheten. Men passa på när det är varmt.


DDV-bytarkväll

Reglerna:
1. Gästerna (Låt oss kalla dom Diana, Nurejev och Audrey), har tagit med sej DVD-filmer som dom vill byta och samlas hemma hos en person (Låt oss kalla honom Leonardo).
Han har också sorterat ut ett gäng DVD-filmer han vill byta bort och har förslagsvis lagat lite mat och förberett något annat spel de kan spela, eller en intressant film att titta på under kvällen.
Förhoppningsvis bor Leonardo i en tvåa eller större, och ett av rummen - förslagsvis sovrummet, men det går också bra med kök eller hall, eller balkong - tjänar som visningslokal.
I visningslokalen lägger sen alla upp sina DVD-filmer i ett eget litet område - på sängen, diskbänken eller i blomsterlådan - och sen kan det roliga börja.
Alla har också medtagit sej mynt eller liknande som motsvarande antalat DVD-filmer man vill byta bort.

Leonardo bor i en stor tvåa


2. Man bestämmer en plats på DVD-fodralen, och i det här fallet, eftersom dom är fyra, så bestämmer man att Leonardo tar övre vänstra hörnet - han är i alla fall värden - Diana tar övre högra, Nurejev tar nedre vänstra och Audrey tar nedre högra.

Audrey: fick hon sin film?


3. Först har man ett litet vernissage där gästerna spatserar omkring och kollar in vad man vill buda på, och sen börjar själva budandet.

Diana: Vad tänkte hon på?


4. Budandet går till såhär: säg att Audrey har tagit med sej fem DVD-skivor. Hon har alltså fem mynt. När hon har bestämt sej för vilka DVD-skivor hon vill buda på lägger hon ett mynt i sitt hörn på de DVD-Skivor hon är intresserad av.
Alla gör likadant.

Nurejev: Nedre vänstra hörnet


5. Och nu börjar det roliga.
Säg att Leonardo har tröttnat på Djävulen Bär Prada (Omöjligt, jag vet, men vi kan säga att Leonardo har två ex. En var en present när han fyllde 43. Av Nurejev.) Diana och Audrey är galna i just den filmen, och båda lägger ett mynt i sitt respektive hörn.6. Nu måste dom börja buda.
Audrey - som har fem mynt - har också lagt mynt på Grease, Borta med Vinden, Teskedsgumman och Singing in the Rain. Men hon vill helst av allt ha Djävulen Bär Prada. (Fråga mej inte varför hon inte redan har den. Hon är väl lite slarvig. ) Och hon är inte såå sugen på Singing in the Rain.
Så hon tar bort den mynt hon lagt på Singing och lägger det på Djävulen.
Nu har hon två mynt.

7. Diana, som bara har tagit med sej tre filmer (Vad tänkte hon på?) vill jättegärna ha Djävulen, så hon tar bort två mynt ("Åsa-Nisse" och "Älvsborgs fästning - en dokumentär") och lägger dom i sitt hörn på Djävulen.

8. Nu är det upp till Audrey. Men hon vet inte hur hon ska göra. Hon vill jättegärna ha "Grease", "Borta med Vinden" och "Teskedsgumman". Så hon viker sej. Hon tar bort sina två mynt från "Djävulen" och lägger dom på "Åsa-Nisse" och "Shakespeare In Love".

9. Diana har vunnit sitt bud, så hon tar sin film, ger slantarna till Leonardo, och Leonardo i sin tur använder slantarna att buda på kvarvarande filmer. Säg att han lägger sina två mynt i sitt hörn på "Grease".

10. Då är det upp till Audrey att toppa. Ville hon verkligen ha "Shakespeare In Love" så gärna?11. Så fortsätter det tills alla filmer har hittat en ägare.

Och om man är missnöjd så finns det alltid en andra chans att bjuda hem folk och se till att bli av med dom förhatliga DVD-filmerna.